Plzeňský Vodník 16. ročník - napsali o nás - QAP.cz

26.12.2013 13:52

V sobotu 21. prosince hostil bazén na Slovanech v Plzni dětské závody Plzeňský vodník. Do Plzně se sjela více než stovka malých závodníků. Děti si užily i velkou zábavu, závod byl zakončen totiž tradičním lovením kaprů.

Závody Plzeňský vodník se konaly v Plzni již pošestnácté, jsou tradičním zakončením plaveckého kalendářního roku. Více než stovka malých plavců se utkala v několika disciplínách. Plaval se znak, prsa, motýlek, kraul atd. Nejmladším účastníkům bylo teprve šest let. Do Plzně se na závody sjelo hned několik plaveckých klubů. "Je tu Tábor, Písek, Rakovník, Hořovice atd.," prozradil QAPu jeden z trenérů plzeňského týmu SK Radbuza Václav Čermák. I tento klub obsadil na letošních závodech několik medailových pozic. Stejně tak jako další plzeňský plavecký oddíl SK Slávia VŠ, který jakožto pořadatel měl na závodech i největší počet účastníků.

A protože je čas vánoční, ani na Plzeňském vodníkovi nechyběla vánoční tematika. Po vyhlášení výsledků a předání medailí ve tvaru kaprů přišlo na řadu lovení kaprů pravých. Do vody se připravila skupina mladších děvčat a lov mohl začít. "Pouštíme do vody kapra, budeme mu říkat třeba Dominik. Tak děvčata můžete jít na to, chyťte Dominika," zahájil první kolo moderátor. Po pár minutkách už první plavkyně předává vylekaného kapříka do sítě a může si ho odnést domů. Postupně si několik dětí vyloví kapra na svůj vánoční stůl a závody tak mohou být ukončeny. Děti i trenéři se rozloučili s rokem 2013 parádně, plavecké tréninky tak mohou začít opět po zaslouženém odpočinku v lednu. Podívejte se na fotky!

více včetně fotografií na níže uvedeném odkazu:

https://www.qap.cz/sport/ostatni-sporty/object/v-bazenu-na-slovanech-zavodily-deti-a-plavali-kapri-foto-plzensky-vodnik-54977/article.htm